Zimny, deszczowy, jesienny poranek. W planach obiad u znajomych. Chęć na coś słodkiego. Szybkie, zdrowe, do zabrania i na drugi dzień.
W głowie marzenie o słońcu i ciepełku. Tak powstały.
MUFFINY OWSIANE Z MANGO
Składniki:
- 150g oleju kokosowego
- 2 jajka
- 80g nierafinowanego cukru
- 300g mąki pszennej
- 2 szklanki płatków owsianych
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- pół łyżeczki sody oczyszczonej
- 250g mleka
- 2 owoce mango
- płatki migdałów
Rozgrzać piekarnik do 200st. ze szklanką wody. Do naczynia miksującego wkładamy wszystkie składniki oprócz mango, migdałów i płatków.
Po dokładnym zmiksowaniu dodajemy obrane, pokrojone w kostkę mango i płatki owsiane, delikatnie łączymy z masą. Wykładamy ciasto do papilotek, posypujemy migdałami. Pieczemy ok. 20 min.
Smacznego !
3 komentarze
Pyszne muffiny!!! Nam smakowały bardzo 🙂
Pyszne,mango już czeka;)
Cieszę się, że skorzystałaś z przepisu 🙂