CHWIL KILKA

img_0364

Zimny, deszczowy, jesienny poranek. W planach obiad u znajomych. Chęć na coś słodkiego. Szybkie, zdrowe, do zabrania i na drugi dzień.

W głowie marzenie o słońcu i ciepełku. Tak powstały.

MUFFINY OWSIANE Z MANGO

Składniki:

  • 150g oleju kokosowego
  • 2 jajka
  • 80g nierafinowanego cukru
  • 300g mąki pszennej
  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • pół łyżeczki sody oczyszczonej
  • 250g mleka
  • 2 owoce mango
  • płatki migdałów

Rozgrzać piekarnik do 200st. ze szklanką wody. Do naczynia miksującego wkładamy wszystkie składniki oprócz mango, migdałów i płatków.

Po dokładnym zmiksowaniu dodajemy obrane, pokrojone w kostkę mango i płatki owsiane, delikatnie łączymy z masą. Wykładamy ciasto do papilotek, posypujemy migdałami. Pieczemy ok. 20 min.

img_03631

Smacznego !

Zobacz inne posty

3 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *